Νέα

Καλώς ήρθατε!

Καλώς ήρθατε!

by ENS - Administrator -
Number of replies: 0

Η Εταιρεία Νοσηλευτικών Σπουδών ιδρύθηκε το 1989. Αποτελεί κοινωφελές επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα. Σκοπός του σωματείου είναι η προαγωγή της νοσηλευτικής επιστήμης στην Ελλάδα, η έρευνα, η εκπαίδευση, η μετεκπαίδευση και η ενημέρωση των νοσηλευτών σε θέματα υγείας με απώτερο στόχο την ωφέλεια της νοσηλευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.


Tα  μέλη της ΕΝΣ  προέρχονται από όλους τους κλάδους των επιστημών υγείας: Νοσηλευτικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, καθώς και των Διοικητικών Επιστημών. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει ένα Διεθνές Νοσηλευτικό Συνέδριο, Επιστημονικές Ημερίδες και περισσότερους από επτά Κύκλους Σεμιναρίων για πολυποίκιλες κλινικές νοσηλευτικές περιοχές  καθώς και για θέματα διοίκησης και πληροφορικής της υγείας.

Πρόσθετα, η ΕΝΣ εκδίδει και το περιοδικό Νοσηλεία και Έρευνα με Διευθύντρια Σύνταξης την Καθηγήτρια -Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ κα Χρυσούλα Λεμονίδου. Το εν λόγω περιοδικό δημοσιεύει επιστημονικά άρθρα που έχουν θέματα τόσο κλινικά όσο και ευρύτερα πολιτικής υγείας. Το περιοδικό αποδελτιώνεται ήδη στις βάσεις SCOPUSEBSCO και CINAHL και εκδίδεται πλέον σε ηλεκτρονική μορφή.

Τέλος, η ΕΝΣ ενισχύει εμπράκτως τη φοιτητική αριστεία, με την απονομή του «Bραβείου Λανάρα» στον νοσηλευτή/τρια, απόφοιτο/τη μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, με την υψηλότερη βαθμολογική επίδοση.