Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

8ος Κύκλος Μαθημάτων

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τον 8ο κύκλο μαθημάτων που διοργανώνει η Εταιρεία Νοσηλευτικών Σπουδών με τίτλο “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Νοσηλευτικών Κλινικών Πρωτοκόλλων”!

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες σε σχέση με την εφαρμογή νοσηλευτικών πρωτοκόλλων και διαδικασιών στην καθημερινή πρακτική και να είναι σε θέση να αναπτύξουν νοσηλευτικά κλινικά πρωτόκολλά και διαδικασίες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Μαρτίου 2015 μέχρι τις 7 Μαΐου 2015 και θα λαμβάνει χώρα κάθε Πέμπτη, 16.00-19.00. Προβλέπονται 25 θέσεις συμμετεχόντων και το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στα 30€. Σημειώνεται ότι παρέχεται έντυπο και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό.

Πληροφορίες πληροφορίες είναι διαθέσιμες καθημερινά, από τις 09.00 έως τις 14.00 στο τηλέφωνο 210-7461485, από την κα. Ναυσικά Βιολάκη.

Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

9ος Κύκλος Μαθημάτων

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τον 9ο κύκλο μαθημάτων που διοργανώνει η Εταιρεία Νοσηλευτικών Σπουδών με τίτλο “Εισαγωγικές Γνώσεις στην Ποιοτική Έρευνα”! Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιανουαρίου 2016 μέχρι τις 8 Απριλίου 2016 και θα λαμβάνει χώρα Παρασκευή, 16.00-19.00 και Σάββατο 09.00-14.00, μία φορά το μήνα.

Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στα 100€. Σημειώνεται ότι παρέχεται έντυπο και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες καθημερινά, από τις 09.00 έως τις 14.00 στο τηλέφωνο 210-7461485, από την κα. Ναυσικά Βιολάκη. Επίσης, περισσότερες πληροφορίες επίσης μπορείτε να βρείτε και στο πρόγραμμα του σεμιναρίου.


Αξιολόγηση 9ου Κύκλου Μαθημάτων

Το διάστημα από τις 15/01/2016 έως τις 03/06/2016 διεξήχθη σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγικές Γνώσεις στην Ποιοτική Έρευνα» με υπεύθυνους φορείς την Εταιρεία Νοσηλευτικών Σπουδών-ΕΝΣ και το Εργαστήριο Ψυχοπαθολογίας και Νευροψυχολογίας του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.

Επιστημονικά υπέυθυνες και διδάσκουσες ήταν οι καθηγήτριες κ.κ Δανάη Παπαδάτου (Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ) και Θάλεια Μπελάλη (ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης), ενώ συμμετείχαν με διαλέξεις η καθηγήτρια Παναγιώτα Σουρτζή (Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ) και ο Δρ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος (υπεύθυνος ερευνών ΚΕΘΕΑ).

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσες του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και με την ευκαιρία εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας τόσο στους διδάσκοντες για τη σημαντική συνδρομή τους στους εκπαιδευτικούς σκοπούς της ΕΝΣ που ευγενικά προσέφεραν όσο και στο Τμήμα Νοσηλευτικής για την παροχή των χώρων υλοποίησης του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες, 34 άτομα συνολικά, προέρχονταν τόσο από υπηρεσίες υγείας όσο και από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η όλη μαθησιακή διαδικασία ήταν ιδιαιτέρως διαδραστική και το ενδιαφέρον των καταρτιζόμενων πολύ μεγάλο.

Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

Εφαρμογές στην Ποιοτική Έρευνα

Το Εργαστήριο Ψυχοπαθολογίας & Νευροψυχολογίας του τμήματος Νοσηλευτικής σε συνεργασία με την Εταιρεία Νοσηλευτικών Σπουδών διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα “Εφαρμογές στην Ποιοτική Έρευνα”.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο “Εισαγωγικές γνώσεις στην ποιοτική έρευνα” την ευκαιρία να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους και να ασκηθούν στην ανάπτυξη ερευνητικού πρωτοκόλλου και στην εκπόνηση ποιοτικής έρευνας. Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν και να επεξεργαστούν ένα πρωτόκολλο σε ένα από τα θέματα που θα επιλεγούν από τις υπεύθυνες του σεμιναρίου.

Υπεύθυνες: Δ. Παπαδάτου, Θ. Μπελάλη

Διάρκεια: 21 ώρες (& το σεμινάριο των Focus Groups)

Κόστος: 80€

Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

7ος Κύκλος Μαθημάτων

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τον 7ο κύκλο μαθημάτων που διοργανώνει η Εταιρεία Νοσηλευτικών Σπουδών!

Το 1ο σεμινάριο έχει τίτλο “Ανάπτυξη & Εφαρμογή Νοσηλευτικών Κλινικών Πρωτοκόλλων” (26 Φεβρουαρίου –19 Μαρτίου 2013). Ο κύκλος μαθημάτων είναι υπό την αιγίδα του τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ και το κόστος συμμετοχής είναι μόλις 30 ευρώ. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 17.00-20.00 (4 τρίωρα αντίστοιχα) στην αίθουσα Πολυμέσων τμ. Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ (Παπαδιαμαντοπούλου 123).

Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα και το φυλλάδιο στο κάτω μέρος της σελίδας, καθώς και την αίτηση συμμετοχής.

Η αίτηση συμμετοχής αφού συμπληρωθεί θα πρέπει να σταλεί με email στο [email protected] ή με fax στο 210 7461462.

Πληροφορίες – Αιτήσεις: μέχρι 15/2/2013 στο τηλέφωνο 2107461485 ή το email [email protected]

Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

6ος Κύκλος Μαθημάτων

Η Εταιρεία Νοσηλευτικών Σπουδών στον 6ο Κύκλο Μαθημάτων με τίτλο “Εφαρμογή της Νοσηλευτικής Διεργασίας και των Νοσηλευτικών Ταξινομήσεων στην φροντίδα ασθενών”. Στόχος του σεμιναρίου είναι:

  • να ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες σε σχέση με την εφαρμογή της νοσηλευτικής διεργασίας στην καθημερινή πρακτική.
  • να είναι σε θέση να εφαρμόζουν τη νοσηλευτική διεργασία σε συγκεκριμένη περίπτωση ασθενή με τη χρήση τυποποιημένων νοσηλευτικών ταξινομήσεων για νοσηλευτικές διαγνώσεις, εκβάσεις και παρεμβάσεις.

Εκπαιδευτικές μέθοδοι και τεχνικές: Σε κάθε τρίωρη υποενότητα θα πραγματοποιούνται δύο ώρες θεωρία (διάλεξη, συζήτηση) και μία ώρα εφαρμογή σε συγκεκριμένη περίπτωση ασθενούς (ομαδική εργασία). Οι ενότητες θα ακολουθούν τα στάδια της νοσηλευτικής διεργασίας.

Επιστημονικά υπεύθυνη: Ελισάβετ Πατηράκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, τμ. Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ

Ομάδα εκπαιδευτών:

  • Μαρία Χατζοπούλου, Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, PhD
  • Χριστίνα Δημόνη, Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, PhD
  • Στυλιανός Κατσαραγάκης, , Νοσηλευτής ΠΕ, MSc, PhD
  • Μαρία Χαρχαρίδου, Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, PhD

Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

5ος Κύκλος Μαθημάτων

Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

4ος Κύκλος Μαθημάτων

Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

3ος Κύκλος Μαθημάτων

Κατηγορίες
Εκπαίδευση Μαθήματα

2ος Κύκλος Μαθημάτων